Elegáns étterem és bár az utcaszinten, indusztriális stílusú kocsma az alagsorban. Magyar-ázsiai fúziós fogások és street food a konyhából, izgalmas koktélok a bárból. Egy újabb étterem, ahol a kevert italokra is komolyan odafigyelnek. A Fővám téri Up&Downban jártam és leteszteltem az ambiciózus Vitáris-Vámosi Csilla koktéljait.
Klasszikus Negroni egy kis csavarral: Bombay Sapphire gin, Campari, Punt e Mes, kiegészítve The Bitter Truth Aromatic Bitters-szel és barackhabbal. A Negroni alapvetően egy kesernyés, herbáriás, fűszeres ízvilágú koktél, amit szélesebb kör számára fogyaszthatóbbá tesz a tetejére húzott, édes, gyümölcsös barackhab (picit talán túlságosan édesre sikerült, de ezzel pl. az átlag hazai közízlésnek nem lesz baja).
Popping Candy: az Up&Down legnépszerűbb koktélja egy szépen megfogott ázsiai vonallal, amit a Midori és Kwai Feh licsilikőr biztosít, valamint Bombay Sapphire ginnel, vaníliasziruppal és lime-mal, no meg robbanós cukorkás krusztával. Csajoknak jó buli.
Smoking Barrel 10 éves Taliskerrel, Unicum Szilvával, vaníliasziruppal, The Bitter Truth Aromatic Bitters-szel és lime-mal. Ez az erőteljes Old Fashioned twist nagyon szépen áll a füstös whisky karakterének, egyedüli hibaként a picit sok citrust lehet megemlíteni.
Egyértelműen a kóstolósor csúcspontja, már csak ezért a Bloody Mary twistért is érdemes benézni az Up&Downba. Baconnel, szegfűszeggel és fahéjjal házilag infuzált Smirnoff Red, só, lime és paradicsomlé. Elképesztő komplexitást alkotnak a sós, az édes, a savanykás és az umamis ízek.
Fotók: Koktél Blog
Forrás: ktelblog.reblog.h